Op uw gemak ontbijten: crumble met seizoensfruit



We doen het nog steeds graag, dat traag ontbijten.
Liefst met z'n viertjes samen in pyjama.
Haren nog in de war en slenterend door het huis.
Ik word daar om één of andere reden gelukkig van.
Ook van het koken voor mijn mannen.
Zelf iets kunnen bakken waar zij van genieten.
Schoner kan een zondagochtend vaak niet worden.
Zeker als er in het hele huis de zalige geur hangt van versgebakken koekjes.

Vandaag delen we opnieuw een bakreceptje met jullie.
Eentje waar je niet teveel baktalent voor nodig hebt.
En bovendien snel klaar.
Je maakt deze crumble met seizoenfruit.
Ik ging bij het maken van deze crumble de tuin in en plukte rode aalbessen.
Je kan ook diepvriesfruit gebruiken.
Wat voor jou het makkelijkst is en waar jij zin in hebt op een zondagochtend.

Ingrediënten:
250 gr. fruit
150 gr. havermout
50 gr. amandelpoeder
2 tl. speculooskruiden (Dille & Kamille)
3 el. kokosolie
1 el. agavestroop
3 handjes noten

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Was het fruit en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
3. Men de havermoutvlokken, het amandelpoeder, speculooskruiden in een grote kom. Hak de noten in stukjes en voeg toe.
4. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het mengsel.
5. Voeg de agavestroop toe en roer goed tot je een grovere textuur hebt.

6. Verdeel de crumble gelijkmatig over het laagje fruit in de ovenschaal.
7. Bak de crumble 12 minuten in de oven tot het bovenste laagje goudbruin is.

Smakelijk

Tip: de baktijden kunnen ook variëren afhankelijk van het fruit. Zo zullen stukjes verse appel iets langer in de oven moeten om zacht te worden terwijl blauwe bessen of diepvriesfruit sneller zacht is. 


Reacties