Favoriete plaatsjes in Aalst

De dichtstbijzijnde stad in onze buurt is Aalst.
Wij gaan graag rond kuieren op de wekelijkse zaterdagmarkt.
De kinderen houden van de gezellige drukte.
Als afsluiter volgt er steeds een lekkere Brusselse wafel!
Poedersuiker overal, gegarandeerd.

Nadien trekken we de stad in.
We hebben een aantal favoriete adresjes waar we vaak eens binnenlopen of kwijlen voor de etalages.
Je kan ons het vaakst vinden in het Sint-Jorisstraatje en de Molenstraat.
Hieronder kan je onze favoriete plekjes vinden ter inspiratie.
Zowel voor mama als voor de kinderen aanraders ;-).

  • Pepatino: of zoals mijn zoontje vaak zegt 'gaan we naar de winkel met het grote konijn?'. Een kinderkleding winkel waar ik vrolijk van word. En de kinderen ook want er is een fijn speelhoekje in het midden van de winkel (zo kan je ze als mama ook steeds in het oog houden). Een ruime keuze van budgetvriendelijke tot iets duurdere merken en dat allemaal met hulp van de vriendelijke Pepatinodames. Een aanrader!
  • Juweeltjes Kris: Ietsje verder in hetzelfde gezellige straatje kan je Juweeltjes Kris vinden. Mama staat steeds voor de etalage te staren naar deze originele juweeltjes.  Een mooie, uitgebreide collectie en betaalbaar! Onze trouwringen zijn ook van Juweeltjes Kris. Deze winkel zal dus steeds een speciale plaats voor me blijven.
  • Dille & Kamille: de keten kent iedereen wel maar ik kan het niet laten om tijdens al het winkelgedruis even hier binnen te wandel. Al was het maar voor de rustige, klassieke muziek en de heerlijke geur die in de winkel hangt. Om dan nadien met twee kleine stuks weer buiten te komen.
  • Room4kids: in de Kattenstraat kan je deze unieke Kids Concept Store vinden. Je kan er alles vinden om de kamer van je kindje leuk in te richten. Maar ook je eigen huis.  Je vindt er veelal Scandinavische merken. Ikzelf heb een zwak voor de spullen van nobodinoz.
  • T'Herenhuys: shoppen lukt natuurlijk niet met een hongerige maag. Wij gaan graag langs in T'Herenhuys in de Molenstraat. Voor de vriendelijke bediening en het hele lekkere eten. We voelen ons hier echt welkom (wat niet evident is als je een zaak binnen stapt met twee kleine kindjes). Ze maken ook kleine aanpassingen voor de kindjes: een lachend gezichtje uit groentjes, een gaatje in de kroonkurk voor het rietje,...Een aanrader! Ik ben fan van hun heerlijke salade geitenkaas met appeltjes.
  • Koffiebranderij Or: naast T'Herenhuys kan je 'Or' vinden. Hier kan je de heerlijkste theesoorten en versgemalen koffie kopen. Als je voorbij wandelt komt de lekkere theegeur je al tegemoet. Een must voor thee- en koffieliefhebbers.
  • De Banier: Ja, ik ben een creatieve madame. Een bezoekje aan de banier staat dus vaak op het lijstje. In Aalst werd De Banier recent vernieuwd en de nieuwe zee aan ruimte maakt het winkelen heel wat aangenamer, een creatieve speeltuin.
  • Zero53: een hip ontbijt- en brunchrestaurant in de Molenstraat. Iedere week een ander, verrassend lunchmenu in een gezellige, moderne ruimte. Het is ook een interieurwinkel dus alles wat in de winkel staat is ook te koop.

Hopelijk kunnen deze tips je inspireren bij je bezoekje aan Aalst en stap je niet onmiddellijk de grote winkelketens binnen.
We willen zeker nog eens Cimorné en Anna Pops bezoeken. Daarover hoorden en lazen we ook nog niets dan goeds.
Heb jij zelf nog tips?


Reacties

  1. Wat een leuke plekjes heb je gekozen. Ik ben nog nooit in Aalst geweest...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker eens taart of quiche mee nemen van bij les tartes de Françoises in de Molenstraat. Fonetik (interieurwinkel en kleine prutskes)dat nu tijdelijk bij koffiebar Amok is. Fox and co voor leuk speelgoed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb al een tartes de Françoise verslaving, vrees ik. Die chocoladetaarten! Fonetik moeten we eens gaan ontdekken :-)! Merci voor de tips

      Verwijderen

Een reactie posten

Reactie