Chocoladecake met bosbessen

Overschotjes voldoende in huis met twee kleine mannen.
Maar daar kan je ook snel iets lekkers mee op tafel toveren.
Zoals deze chocoladecake met bosbessen.
Een lekker vieruurtje of dessert om mee uit te pakken.
En je bent onmiddellijk van je rijpe bananen of  teveel aan paaseitjes vanaf.


Ingrediënten
90 gr. havermout
200 gr. (pure)chocolade
60 gr. amandelmeel
2 tl. bakpoeder
2 rijpe bananen
2 el. kokosolie
50 gr. (melk)chocolade (voor de garnering)
100 gr. bosbessen (voor de garnering)
2 klontjes melkerijboter (voor de garnering)

Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Smelt de chocolade au bain-marie (of op een laag vuurtje) en laat even afkoelen.
3. Maal de havermout fijn in de blender. Meng samen met het amandelpoeder en het bakpoeder in een kom.
4. Meng in de blender de bananen, de eieren en de kokosolie tot een homogeen mengsel. Spatel dit door het havermoutmengsel.
5. Roer de gesmolten chocolade door het deeg.
6. Doe het beslag in de cakevorm en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven. Prik in de cake, hangt er geen deeg maar aan de prikker dan is de cake klaar.
7. Laat de cake een uurtje koelen en haal uit de vorm.
8. Smelt 50 gr. chocolade au bain-marie. Haal de gesmolten chocolade uit de au bain-marie en voeg de boter toe. Roer goed tot de boter is gesmolten en je een dikke chocoladepasta hebt.
9. Spatel de chocoladegarnering over de cake en beleg met de bosbessen (of andere rode vruchten).


Smakelijk



Reacties