Zoete aardappelsoep

"Mama, dat heb jij nu eens goed gemaakt."
Als Jonah zoiets zegt, voel ik me onmiddellijk de nieuwe sterrenchef.
Zeker omdat de eetmomenten hier niet altijd vanzelfsprekend gaan.
Ook onze kleinste man was fan van de soep.
Een receptje om te delen dus.


Ingrediënten (voor 4 personen):
2 grote zoete aardappels
3 grote wortels
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1,5 liter water
1 blokje kippenbouillon
olijfolie
zwarte peper
zout
kurkuma

Aan de slag:
1. Schil de aardappelen en de wortels. Snijd de aardappels in blokjes en de wortels in schijfjes.  Snijd de ui en de knoflook fijn.
2. Doe een scheutje olijfolie in een diepe pot en stoof de ui glazig samen met de knoflook.
3. Voeg de zoete aardappel en de wortels toe en stoof alles met een klein scheutje water nog een tiental minuten. Vergeet niet regelmatig te roeren.
4. Giet een liter water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Roer goed en laat de soep nog even goed doorkoken (zo'n 10-tal minuten).
5. Mix de soep tot een glad geheel.
6. Voeg een halve theelepel kurkuma toe, roer goed.
7. Haal de soep van het vuur. Kruid af met peper en zout.

Tip:
Onze kinderen zijn geen fan van koriander maar voor de volwassenen: enkele verse blaadjes koriander passen hier perfect bij.


Reacties