Paasbroodjes

Aaaah de paasvakantie.
Twee weken lang zijn onze twee kleine kerels thuis.
Tijd om samen te spelen, knutselen, ruzie te maken, te zeuren,...
Gelukkig is het mooi weer wat ervoor zorgt dat Jonah vooral buiten speelt.
Maar als hij zich toch nog eens verveelt moeten we creatief zijn.
En dus bakten we paasbroodjes met hem.
Het kneden en vormpjes maken zorgt voor heel wat kliederplezier.
En het resultaat is nog lekker ook.
Omdat broodjes maken met gist te lang duurt, maken we hier een variant met bakpoeder.
Het resultaat is wat steviger en meer cake-achtig maar heel erg lekker.
Leuk om te maken en op je paastafel te zetten.
Hieronder alles om aan de slag te gaan.


Ingrediënten:
350 gr. zelfrijzende bloem
3 koffielepels bakpoeder (dr. oetker)
3 eetlepels vanillesuiker
100 gr. rozijnen
1 ei
100 ml melk
3 eetlepels sinaasappelzeste

Aan de slag:
1. Verwarm de over voor op 175 graden.
2. Doe de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de rozijnen, de suiker en de sinaasappelzeste in een mengkom en meng alles goed door elkaar.
3. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en doe hier het ei en de melk in. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Indien je een keukenrobot hebt, kan je het deeg 5 minuten laten kneden met de deeghaak.
4. Bebloem het werkblad van je keuken en leg het deeg erop. Nu kan het kneden beginnen. Kneed het deeg stevig. Kneed het deeg nog een tiental minuten of tot je kind het beu is ;-).
5. Maak vormpjes naar wens met het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Wij maakten een konijntje en enkele kleine broodnestjes om chocolade eitjes in te leggen. Bestrijk de broodjes met wat dorure (een geklutst ei) voor je ze in de oven zet.
6.  Bak de broodjes in de oven een 20-tal minuten. De baktijd hangt af van de grootte van je broodjes. De nestjes bakken duurde 20 minuten. Het grote konijn duurde dan weer 30 minuten.
7. Laat de broodjes afkoelen en versier ze nadien naar hartenlust met suiker, eitjes, smarties,...


Nog op zoek naar leuke ideetjes voor een paasontbijt?
Ik zag onlangs deze leuke broodjes met ei uit het boek Empty the fridge
Een leuke tip als je het mij vraagt.

Reacties