Kerstkoekjes

De plaat van Louis Armstrong draait overuren.
Het is bijna zover... Kerstmis!
En dus bakken Jonah en ik Kerstkoekjes.
Hieronder ons recept.

Ingrediënten:
110 gram boter (vloeibare boter)
100 gram bruine suiker
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille-essence
200 gram bloem
1 ei

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg er de kaneel en vanille-essence aan toe.
2.  Zeef de helft van de bloem boven het mengsel en roer, met een houten lepel, alles goed door elkaar. Voeg nu het ei toe en de andere helft van de bloem (gezeefd). Roer goed tot je een stevig deeg hebt.
3. Kneed de bal kort.
4. Heb je geduldige kinderen? Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast. Geen zin om te wachten (zoals mijn kleine man)? Strooi dan extra veel bloem op tafel voor je gaat uitrollen.
5. Bedek een bakplaat met bakpapier.
6. Strooi bloem op tafel en rol het deeg (tot ongeveer 2 cm dik) uit. Steek de vormpjes (wij haalden onze vormpjes bij Dille & Kamille) uit het deeg. Leg ze op de bakplaat.
7. Bak de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten en laat ze afkoelen op een taartrooster. Zo voorkom je dat ze verder bakken op de plaat.
8. Als de koekjes zijn afgekoeld, haal je een lintje door de gaatjes en knoop je ze vast.
9. Klaar om in de kerstboom te hangen of op te eten.



Reacties