Kleine chef

Jonah helpt graag.
Hij helpt graag bij het poetsen, was opvouwen, verzorgen van babybroer,...
Als hij maar de grote mensen kan helpen.
Nu is helpen best wel een groot woord.
Alles gaat veel trager maar hij doet het zo graag.
En als Jonah vrolijk is, is mama ook vrolijk.
Ik zoek dus steeds kleine taakjes waarbij hij kan helpen.

Kleine chef
Zo koken we geregeld samen.
In het weekend bakken we vaak of maken we soep.
Dan is hij echt een kleine chef in de keuken.
Ik zet alle ingrediënten klaar in een kommetje en hij mag ze in de pot gooien.
Ik maak het liefst cupcakes met hem.
De verwondering als de cakejes rijzen en het versieren achteraf.
Goed voor een namiddag plezier.

Ons recept 
We gebruiken steeds onderstaand recept.
Jonah eet ze heel graag en ze rijzen steeds heel mooi.

Ingrediënten:
150 gr. boter
100 gr. suiker
2 eieren
250 gr. zelfrijzende bloem
1 theelepel citroenzeste of speculaaskruiden of vanille extract
150 ml. melk

1. Verwarm de over voor op 180 graden.
2. Klop de boter romig met de suiker en voeg de eieren één voor één toe. Voeg de bloem beetje bij beetje bij het eiermengsel. Doe hetzelfde met de melk. Voeg vanille extract, speculaaskruiden of zeste toe naar smaak. Meng alles goed
3. Leg papieren vormpjes in je cupcakeplaat. Vul ieder vormpje met het mengsel.
4. Bak de cupcakes 20 min. in de oven. Prik even in de cupcakes.  Ze zijn gaar als je prikker er droog uitkomt. Laat de cupcakes afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.
5. Als de cupcakes droog zijn kan het versierplezier beginnen. Wij bedekken ze meestal met slagroom en leggen er smarties, kleine marshmallows of hagelslag op.


Voor wie wat variatie wil:
Ik durf af en toe ook de boter vervangen door 50 gr. kokosolie. Als je dan extra melk toevoegt zijn ze niet droog en er zit toch wat minder vetstof in. Ook vervang ik soms een deel van de bloem door speltbloem met een half theelepeltje baksoda erbij.

Veel bakplezier!


Reacties